FAQ2020-12-28T12:04:28+02:00
Είμαι φωτογράφος. Μπορώ να χρησιμοποιήσω στην ιστοσελίδα μου φωτογραφίες από το site της Albumake;2019-11-01T12:13:22+02:00

Ναι, μπορείτε! Θα πρέπει όμως πρώτα να μας ενημερώσετε για το ποιες φωτογραφίες θέλετε να χρησιμοποιήσετε γιατί μπορεί να ανήκουν σε πελάτες μας. Θα πρέπει επίσης να υπάρχει ευδιάκριτη αναφορά στη σελίδα σας ότι συνεργάζεστε με την Albumake, καθώς και link που να οδηγεί στο site της Albumake.
Όρος: Αν δεν υπάρχει στοιχειώδης συνεργασία με την εταιρεία μας, δηλαδή ένας εύλογος αριθμός παραγγελιών ετησίως, η Albumake απαγορεύει τη χρήση ή την αναφορά σε οποιοδήποτε υλικό βρίσκεται στο site της. Σε διαφορετική περίπτωση η εταιρεία επιφυλάσσεται να προστατεύσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της.

Συζητήστε μαζί μας το συμβόλαιο δέσμευσης και λάβετε εκπληκτικά δώρα. Υπεύθυνη Γεωργία Πυλαρινού atelie@albumake.com

Προστασία από υγρασία2019-04-20T11:25:14+03:00

Η υγρασία είναι ένα φυσικό φαινόμενο και αποτελεί την μοναδική ασθένεια αισθητική άποψης, από την οποία μπορεί να προσβληθεί ένα ψηφιακό άλμπουμ.

Η ενημέρωση και η προστασία του άλμπουμ είναι ο μοναδικός τρόπος περιορισμού του φαινομένου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προσαρμόσουμε τις συνθήκες αποθήκευσης!

Η  υγρασία του χώρου μας πρέπει να είναι στα φυσιολογικά επίπεδα μεταξύ 30-50% και θερμοκρασία 18-30 βαθμούς Κελσίου!

Όσο καλύτερο είναι το κουτί, τόσο περισσότερο εξασφαλίζουμε καλύτερο περιβάλλον αποθήκευσης του άλμπουμ.

Δείκτης προσβολής από υγρασία είναι το φαινόμενο του σκεβρώματος! Μην σας ανησυχεί θα επανέλθει.

Στις νέες εγκαταστάσεις της Albumake, δημιουργήσαμε τις πιο ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος, τόσο για τους ανθρώπους μας, όσο και για τη διαδικασία παραγωγής και αποθήκευσης των υλικών.

Ρυθμιζόμενη είσοδος και έξοδος αέρα, περιορίζει την υγρασία στο ελάχιστο, ωστόσο με την φύση είναι αδύνατο να τα βάλεις.

Δεν πρέπει όμως να σας ανησυχεί, καθώς αποτελεί μια παροδική κατάσταση στις συνθήκες και στις απότομες αυξομειώσεις.

Συγκριτικά με τα υλικά της προηγούμενης 10ετίας, οι νέες κόλλες 2ης γενιάς έχουν περιορίσει  και επιταχύνει την ταχύτητα επαναφοράς τους στην αρχική κατάσταση βιβλιοδεσίας, με το πέρας της εκτεθειμένης περιόδου.

Με λίγα λόγια, αν αυτή την στιγμή το άλμπουμ σας παρουσιάζει το φαινόμενο, θα πρέπει να ελέγξετε την υγρασία και να περιμένετε να επανέλθει με το πέρας της υγρής περιόδου.

Τι γίνεται σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος;2019-04-15T09:22:21+03:00
Σε περίπτωση που προκύψει παράπονο για την ποιότητα σε κάποιο προϊόν που παρέλαβε πελάτης από την Albumake, παρέχουμε την 100% αντικατάσταση του. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να στείλετε πίσω το ελαττωματικό προϊόν με ΕΛΤΑ courier και με χρέωση της Albumake. Μετά την παραλαβή, γίνεται έλεγχος και εφόσον διαπιστώσουμε ελάττωμα, γίνεται άμεση αντικατάσταση του σε 24-48 ώρες και αποστολή εκ’ νέου στον πελάτη χωρίς καμία επιβάρυνση. Στην περίπτωση που το πρόβλημα δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα της Albumake και είναι κάποιο πρόβλημα που προέρχεται από τον πελάτη, κατόπιν ενημέρωσης του, το προϊόν επιστρέφεται στα χέρια του με δική του επιβάρυνση των συνολικών εξόδων με ΕΛΤΑ courier.
Για να αποφύγετε πιθανές χρεώσεις, συνιστούμε πριν την οποιαδήποτε ενέργεια σας να επικοινωνήσετε με email στο info@albumake.com
Ιδανικά, επισυνάψτε μια φωτογραφία του προβλήματος.
O χρόνος απάντησης είναι την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.
Γιατί στη φόρμα παραγγελίας εμφανίζεται το μήνυμα something went wrong ?2019-04-15T08:33:21+03:00
Παρακάτω είναι οι 5 συνηθισμένοι λόγοι, όταν στη φόρμα παραγγελίας εμφανίζεται το μήνυμα something went wrong:
1. Τα υποχρεωτικά πεδία με αστερίσκο * πρέπει να επιλεχθούν ή να συμπληρωθούν.
2. Μην ξεπερνάτε τον χρόνο υποβολής πάνω από 10-15 λεπτά.
3. Κουτιά για το μεγάλο και το μικρό άλμπουμ αν δεν επιθυμείτε, επιλέξτε υποχρεωτικά NO BOX, μην το αφήνετε χωρίς επιλογή (none).
4. Κορδέλες, εάν δεν επιθυμείτε, επιλέξτε δεν επιθυμώ κορδέλα, μην το αφήνετε χωρίς επιλογή (none).
5. Πρέπει οπωσδήποτε να επιλεχθεί το πεδίο Αποδέχομαι τους όρους.
Πως μπορώ να επισκεφθώ την έκθεση της Albumake;2019-04-15T08:54:37+03:00
Στην Albumake σας υποδεχόμαστε όλους.
Α. Εάν είστε φωτογράφος μπορείτε να κλείσετε online το ραντεβού σας από το παρακάτω σύνδεσμο: https://albumake.com/visit-us/
Β. Εάν είστε ιδιώτης συνήθως γίνεται με  τη συνοδεία του φωτογράφου σας και με την προϋπόθεση ότι ο φωτογράφος είναι πελάτης της Albumake.
Γ. Εάν είστε ιδιώτης και ο φωτογράφος δεν είναι πελάτης της Albumake μπορείτε να κλείσετε ραντεβού, εφόσον έχει προηγηθεί αποδοχή της προσφοράς μας.
Στην Albumake καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρούμε άριστες σχέσεις με τους φωτογράφους και για αυτό παραμένουμε τυπικοί με τις διαδικασίες ελέγχου που έχουμε ορίσει!
Κατανοούμε τις ανάγκες όλων και για αυτό οι παραπάνω διαδικασίες είναι απαραίτητες!

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Έχω αρχείο φωτογραφιών από τον γάμο μου (ή βάπτιση του παιδιού μου). Μπορείτε να μου κατασκευάσετε το άλμπουμ;2019-04-15T09:01:41+03:00
Βεβαίως! Στην Albumake μπορούμε να φτιάξουμε ψηφιακό άλμπουμ με όλα τα εξώφυλλα και για κάθε περίσταση,όπως γάμων, βαπτίσεων, διακοπών, επαγγελματικά portfolia, κ.α.
Απαραίτητη προυπόθεση είναι η καλή ανάλυση των φωτογραφιών σας. Επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο συμπληρώστε την φόρμα για να εξετάσουμε τις πληροφορίες και την ποιότητα του αρχείου. Εντός 24 ωρών θα επιστρέψουμε με προσφορά!
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο: http://albumake.com/my-album/
Αναφορικά με τα ψηφιακά άλμπουμ γάμου ή βάπτισης, σας προτείνουμε να εμπιστευτείτε τον φωτογράφο σας να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας. Είναι σίγουρο πως έχει καλύτερη γνώση του υλικού και πιθανά να αποδώσει το αποτέλεσμα καλύτερα. Αν ωστόσο έχετε το αρχείο στα χέρια σας, και επιθυμείτε να προχωρήσουμε, θα χρειαστεί να έχετε εξασφαλήσει από τον φωτογράφο σας την άδεια χρήσης του για προσωπικούς λόγους. Πρόθεσή της Albumake είναι να προάγει την άριστη σχέση φωτογράφου και ζευγαριού με σκοπό ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο: http://albumake.com/my-album/
Ποιό είναι το καταλληλότερο χαρτί; Ποιά η διάρκεια ζωής τους;2019-04-15T08:57:46+03:00

Εδώ τα πράγματα είναι πολύπλοκα.

Οι δύο βασικές επιλογές που έχουμε είναι η κλασσική φωτοχημική διαδικασία και η αναπτυσσόμενη Inkjet!

Εαν το κόστος δεν αποτελεί πρόβλημα, δεν είναι αναγκαία η σύγκριση, αναμφισβήτητα η μέθοδος INKJET αποτελεί την κορυφαία επιλογή και αυτό λόγω της τεχνολογίας των μελανιών και της ποικιλίας των χαρτιών.

Συνυπολογίζοντας το κόστος, το επόμενο ερώτημα που προκύπτει είναι αν υπάρχει αισθητικός λόγος για επιλογή εναλλακτικής μεθόδου!

Οι ακραίες αισθητικές επεμβάσεις – ρετούς τύπου Instagram δημιουργούν εκ των πραγμάτων ένα αποτέλεσμα με μειωμένη ανάλυση άρα δεν απαιτείται η τεχνολογία inkjet.

Βέβαια ο συνδυασμός χαρτιού και inkjet είναι μια νέα αισθητική κουλτούρα που αποτελεί σημαντικό κομμάτι μιας νέας φωτογραφικής προσέγγισης.

Η διάρκεια ζωής της inkjet τεχνολογίας υπολογίζεται στα 100 χρόνια, ενώ η φωτοχημική δεσμεύεται για μια εικοσαετία και κάτω από ιδανικές συνθήκες.

Μην σας ανησυχεί το fade out, καθώς δεν παρουσιάζεται στα κλειστά άλμπουμ. Προσοχή όμως, καθώς υγρασία πάνω από 50% και θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς Κελσίου αποτελούν κίνδυνο εμφάνισης με την πάροδο της εικοσαετίας.

Επιβάλλεται η τοποθέτηση των άλμπουμ σε κουτιά.

Υγρασία. Πρέπει να την φοβάμαι;2019-04-15T08:56:08+03:00

Η υγρασία είναι παροδική και αποτελεί την μοναδική ασθένεια αισθητική άποψης, από την οποία μπορεί να προσβληθεί ένα ψηφιακό άλμπουμ.

Η ενημέρωση και η προστασία του άλμπουμ είναι ο μοναδικός τρόπος περιορισμού του φαινομένου.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προσαρμόσουμε τις συνθήκες αποθήκευσης!

Η  υγρασία του χώρου μας πρέπει να είναι στα φυσιολογικά επίπεδα μεταξύ 30-50% και θερμοκρασία 18-30 βαθμούς Κελσίου!

Όσο καλύτερο είναι το κουτί, τόσο περισσότερο εξασφαλίζουμε καλύτερο περιβάλλον αποθήκευσης του άλμπουμ.

Δείκτης κακής αποθήκευσης είναι το φαινόμενο του σκεβρώματος!

Στις νέες εγκαταστάσεις της Albumake, δημιουργήσαμε τις καταλληλότερες συνθήκες περιβάλλοντος, τόσο για τους ανθρώπους μας, όσο και για τη διαδικασία παραγωγής και αποθήκευσης των υλικών.

Ρυθμιζόμενη είσοδος και έξοδος αέρα, περιορίζει την υγρασία στα επιθυμητά επίπεδα!

Δεν πρέπει όμως να σας ανησυχεί, καθώς αποτελεί μια παροδική κατάσταση στις συνθήκες και στις απότομες αυξομειώσεις.

Συγκριτικά με τα υλικά της προηγούμενης 5ετίας, οι νέες κόλλες 2ης γενιάς έχουν περιορίσει (ή και εκμηδενίσει) και επιταχύνει την ταχύτητα επαναφοράς τους στην αρχική κατάσταση βιβλιοδεσίας, με το πέρας της εκτεθειμένης περιόδου.

Ποιο είναι το κόστος αποστολής μιας παραγγελίας;2019-04-15T08:59:16+03:00

Για παραγγελίες άνω των 50 €, η αποστολή είναι δωρεάν σε ολόκληρη την Ελλάδα. 

Ποιος είναι ο μέγιστος αριθμός σαλονιών που μπορεί να έχει ένα άλμπουμ;2019-04-15T08:49:32+03:00
Όλα τα άλμπουμ διαστάσεων 20 x 20 έως 30 x 40, μπορούν να κατασκευαστούν έχοντας έως 100 σαλόνια.
Εκείνα που τυπώνονται με τη μέθοδο inject, ανεξαρτήτως διάστασης έχουν όριο τα 50. Τα fine art έχουν maximum τα 30 σαλόνια.
Χρειάζεται να σχεδιάσω το εξώφυλλο;2019-04-15T08:44:11+03:00
Ο σχεδιασμός του εξωφύλλου δεν πρέπει να σας ανησυχεί, είναι δική μας υπόθεση! Το μόνο που χρειαζόμαστε από εσάς είναι να επιλέξετε από τη φόρμα το cover και το material που θέλετε, γραφικό από τη συλλογή μας ή δικό σας και εμείς θα φροντίσουμε να τοποθετηθούν όλα άρτια. Ειδικά για τα εξώφυλλα matrix, μπορούμε να σας στείλουμε προεπισκόπηση.
Μπορούν τα συνοδευτικά άλμπουμ να έχουν διαφορετικά σαλόνια από το κύριο (μεγάλο); Επηρεάζεται το κόστος;2019-04-15T08:43:31+03:00
Εφόσον τα μικρά – συνοδευτικά έχουν την ίδια φωτογραφία εξωφύλλου, τα σαλόνια μπορούν να είναι διαφορετικά.
Μπορεί να κατασκευαστεί άλμπουμ σε ειδική διάσταση;2019-04-15T08:42:57+03:00
Φυσικά και μπορεί να γίνει. Πρέπει όμως να ικανοποιηθούν οι παραπάνω έλεγχοι άρα ενδεχομένως να προκύψουν καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση.
Πως καλιμπράρω την οθόνη μου;2019-04-15T08:35:04+03:00
Ακολουθήστε τις οδηγίες μας στην σελίδα μας εδώ
Τι γίνεται με τα περιθώρια;2020-09-07T11:07:14+03:00

Για να τετραγωνιστεί σωστά ένα άλμπουμ, για παράδειγμα 30Χ30, πρέπει να αφαιρέσουμε από την επάνω πλευρά -3mm, από την κάτω πλευρά -3mm και -6mm από την αριστερά και δεξιά πλευρά. Εάν δεν κοπούν στις πλαϊνές πλευρές τα 6 αυτά χιλιοστά, το άλμπουμ δεν θα έχει σωστή γεωμετρία!

Όταν κόβεται το άλμπουμ, το στέλεχος γίνεται 29,4cm Χ 29,4cm. Εάν δεν το κόβαμε με αυτόν τον τρόπο, θα έπρεπε να είναι 29,4cm X 29,7cm κάτι που είναι λάθος τρόπος γιατί χαλάει την αναλογία.

Κάτι τέτοιο είναι περισσότερο ορατό στα μικρά άλμπουμ, διότι αφαιρούμε αναγκαστικά τα ίδια χιλιοστά.

Αυτό που μπορεί να κάνει κάποιος είναι να προσθέσει 3mm safety area περισσότερα στην δεξιά πλευρά και αντίστοιχα άλλα 3mm στην αριστερή, οπότε αυτόματα εξαφανίζεται το πρόβλημα.

Για παράδειγμα, safety margin με θέμα ελεύθερο προς κοπή 0,5cm επάνω, 0,5cm κάτω, 0,8cm δεξιά και 0,8cm αριστερά.

Αν ο σχεδιασμός των σαλονιών περιλαμβάνει φωτογραφίες με πλαίσιο, ιδανικά τοποθετήστε τες αρκετά πιο μέσα.

Με λίγα λόγια, αφήνουμε μεγαλύτερο κενό δεξιά και αριστερά των σαλονιών απ’ ό,τι πάνω και κάτω.

Σε τι διάσταση στέλνω τα αρχεία;2019-04-15T08:37:38+03:00

Τα αρχεία πρέπει να είναι στη διάσταση του άλμπουμ ανοιχτό. π.χ. για άλμπουμ 30 x 30, τα αρχεία πρέπει να είναι ακριβώς 30 x 60 και όχι 30,5 x 60,5.

Ποιες είναι οι σωστές προδιαγραφές των αρχείων;2019-04-15T08:36:51+03:00

Πρέπει να είναι jpg στα 300 dpi, σε sRGB, και με λατινικούς χαρακτήρες οι ονομασίες τους.

Go to Top