Άλμπουμ γάμου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το γαμήλιο άλμπουμ από την Albumake

Για ποιο λόγο είναι σημαντικό ένα φωτογραφικό άλμπουμ γάμου;

Είναι οι αναμνήσεις μας, είναι οι στιγμές που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε, είναι η ζωή μας!

Ως εκ τούτου, ο λόγος για τον οποίο το ψηφιακό άλμπουμ είναι σημαντικό είναι γιατί διατηρεί τις αναμνήσεις μας για πάντα.

Και όντως οι εικόνες προστατεύονται για πάντα, εφόσον βέβαια ο κατασκευαστής δεν κάνει παρατυπίες και δεν προσπαθεί να εξοικονομήσει σε βάρος του τελικού αποτελέσματος. Ξέρετε, όταν ξεθωριάζουν οι φωτογραφίες, με κάποιο τρόπο είναι σαν να ξεθωριάζουν και οι αναμνήσεις μας.

Έχετε δει παλιές φωτογραφίες να ξεθωριάζουν; Στα ψηφιακά άλμπουμ της Albumake αυτό είναι κάτι που δεν θα δείτε σε όλη σας τη ζωή.

Είναι ακριβό ένα ψηφιακό άλμπουμ;

Όχι δεν είναι και δεν χρειάζεται να είναι. Η ποιότητα και η αισθητική δεν είναι απαραίτητο να πληρώνονται ακριβά. Εμείς στην Albumake έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε υψηλή ποιότητα με ασύγκριτα ανταγωνιστικές τιμές, ε σχέση πάντα με αυτό που προσφέρουμε. Και αυτό που προσφέρουμε δεν είναι απλά ένα άλμπουμ, είναι συναίσθημα, είναι αγάπη, είναι φροντίδα, είναι νοιάξιμο για το ζευγάρι και την πιο σημαντική μέρα της κοινής του πορείας.

Ο φωτογράφος όμως, που παλεύει να δώσει μια τιμούλα στον περαστικό πελάτη, ή σε οποιονδήποτε πελάτη τον ρωτάει στο e-mail, είναι πολύ πιθανό, από άγνοια ίσως, να επιλέξει ό,τι πιο φθηνό έχει στη φαρέτρα του χωρίς να σκέφτεται την ποιότητα και την αισθητική.

Γι’ αυτό εμείς στην Albumake προσφέρουμε ανταγωνιστικές προτάσεις για κάθε budget και για κάθε αισθητική. Τα πάνω από 40 εξώφυλλα και πάνω από 200 διαφορετικά υλικά επένδυσης και γραφικών που απαρτίζουν τη γκάμα των προϊόντων μας βοηθούν τον φωτογράφο να επιλέξει το άλμπουμ που ταιριάζει στον κάθε πελάτη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχουμε στο Google πάνω από 250 κορυφαία reviews από καταξιωμένους φωτογράφους.

Τι πρέπει να προσέχει κανείς όταν διαλέγει ένα άλμπουμ γάμου;

Πρώτα απ’ όλα τον φωτογράφο και την αισθητική του.

Ο επαγγελματίας που είναι καταξιωμένος, βραβευμένος ή με κορυφαία reviews, είναι σίγουρο ότι επιλέγει άλμπουμ σύγχρονα, με ποιότητα και υψηλή αισθητική, όπως τα άλμπουμ που δημιουργούμε στην Albumake. Γιατί ο φωτογράφος που αγαπάει τη δουλειά του είναι ο πρώτος που μπορεί να αξιολογήσει πόσο μεράκι και ομαδική εργασία απαιτούνται για να ολοκληρωθεί ένα αριστούργημα και πόσο μπορεί να συνεισφέρει στην υγεία της σχέσης ενός ζευγαριού, μέσω των αναμνήσεων φυσικά. Μιλάμε για το ξεκίνημα δύο ανθρώπων που αγαπιούνται. Το άλμπουμ που θα κρατήσει τις αναμνήσεις τους οφείλει να είναι αισθητικά άψογο και να αντέχει στον χρόνο. Οφείλει δηλαδή να είναι ένα αριστούργημα.

Και μιας και μιλάμε για αριστουργήματα, επιτρέψτε μου μία παράκληση: Όχι άλλη πλαστικοποίηση, σας παρακαλώ!

Εμείς στην Albumake έχουμε παντρέψει διαχρονικά υλικά, όπως ξύλο, ακρυλικό, χυτό γυαλί, αλουμίνιο, με τις πιο απαιτητικές τεχνολογίες εκτύπωσης.
Και επειδή πιστεύουμε στην ομαδική εργασία, κάτι που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς με μια απλή επίσκεψη στον χώρο μας, έχουμε δημιουργήσει ένα ολόκληρο τμήμα που δουλειά του είναι να εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα και την άψογη αισθητική σε κάθε παραγγελία.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η φωτογραφία γάμου είναι τέχνη, επομένως κανένας σοβαρός φωτογράφος δεν θα ρισκάρει παραδίδοντας no name άλμπουμ χωρίς αιθητική απλά και μόνο για να γλιτώσει το πολύ 100€.

Το γαμήλιο άλμπουμ μπορεί να διηγείται μια ιστορία;

Αυτό είναι το κυριότερό του προτέρημα. Κάθε σελίδα του σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Και όλες μαζί διηγούνται μια ιστορία… την ιστορία της ζωής μας.

Η προετοιμασία, η αναμονή στην εκκλησία, τα χαμόγελα, το μυστήριο, η δεξίωση, οι οικογενειακές στιγμές, οι αγαπημένοι μας, το νυφικό, το κοστούμι και τόσα άλλα. Όλα αυτά μετά από χρόνια μας θυμίζουν ποιοι ήμασταν εκείνα τα χρόνια, και άρα ποιοι είμαστε σήμερα.

Βέβαια, με τα χρόνια εξελισσόμαστε, αλλάζουμε ρούχα, μαλλιά, στυλ, ομορφαίνουμε. Οι αναμνήσεις μας όμως μας θυμίζουν τις ρίζες μας, ποιοι πραγματικά είμαστε και μας βοηθούν να ζούμε το σήμερα καλύτερα.

Μια αυθεντική ιστορία που αναδεικνύεται με τη βοήθεια του φωτογράφου και δεν περιέχει ψεύτικες εικόνες, μη πραγματικές, ή ακόμα χειρότερα αντιαισθητικές μας βοηθάει να μην ξεχνάμε και ταυτόχρονα να πατάμε γερά στα πόδια μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό ο φωτογράφος να δημιουργεί στο άλμπουμ μια διαχρονική αλλά πάντα επίκαιρη ιστορία. Γιατί όποιος γνωρίζει ιστορία μπορεί να εξελιχθεί. Και όποιος γνωρίζει τη δική του ιστορία μπορεί να ζει καλύτερα σήμερα.

ψηφιακό άλμπουμ, photobook, layflat, digital album, τιμές, τιμή
ψηφιακό άλμπουμ, photobook, layflat, digital album, τιμές, τιμή

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις στα εξώφυλλα και στα κουτιά;

Θα ξεκινήσω λέγοντάς σας πως εμείς οι ίδιοι και οι ζωές μας έχουμε εξελιχθεί σε τεράστιο βαθμό σε σχέση με τη δεκαετία του ’50, ας πούμε. Η φωτογραφία μας έχει γίνει μια καθημερινή συνήθεια. Βλέπουμε τους νέους να είναι όλη μέρα με το κινητό στο χέρι. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν χρησιμοποιεί το κινητό του καθημερινά για να τραβήξει κάποια φωτογραφία.

Επομένως, δεν θα μπορούσαν παρά να εξελιχθούν όχι μόνο τα άλμπουμ, αλλά και οτιδήποτε αφορά τη διατήρηση της μνήμης μας, είτε πρόκειται για κουτιά είτε για οτιδήποτε άλλο. Γι’ αυτό και ο μοντέρνος σχεδιασμός εξωφύλλων φροντίζει να ακολουθεί την εποχή μας, χρησιμοποιώντας υλικά και ιδέες που συμβαδίζουν με τον 21ο αιώνα και το design και την αισθητική του σήμερα.

Γιατί να προτιμήσει κανείς μια ψηφιακή εκτύπωση σε σχέση με μια αναλογική;

Όταν λέμε ψηφιακή εκτύπωση αυτό έχει να κάνει μόνο με ό,τι συμβαίνει σε μια οθόνη υπολογιστή. Η φωτογραφία έτσι κι αλλιώς, σε όλα τα είδη των εκτυπώσεων, είναι προϊόν χημικής επεξεργασίας. Όλοι οι τρόποι εκτύπωσης κατά κάποιο τρόπο απαιτούν χημικές ενώσεις ή μελάνια για να αποδώσουν το αποτέλεσμα. Στην ψηφιακή εκτύπωση αυτό που είναι ψηφιακό είναι η επεξεργασία της εικόνας και αυτό, πιστέψτε με, είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στη φωτογραφία. Οι σύγχρονες τεχνολογίες εκτίναξαν την ποιότητα και την ευκρίνεια του αποτελέσματος και πλέον ο συνδυασμός ψηφιακής επεξεργασίας και φωτοχημικής εκτύπωσης μας δίνουν ένα αποτέλεσμα υπερυψηλής ανάλυσης. Οι λεπτομέρειες, τα χρώματα, ακόμα και η υφή της επιδερμίδας των προσώπων αποδίδονται πλέον με τον καλύτερο τρόπο.

Με ποιους επαγγελματίες φωτογράφους συνεργάζεται η εταιρία σας στη Θεσσαλία;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί φωτογράφοι, στην προσπάθειά τους να δελεάσουν τον πελάτη, να χρησιμοποιούν το brand μας λέγοντας ότι θα παραδώσουν και άλμπουμ της Albumake. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να έχουν ακόμα και δείγματα να παρουσιάσουν στον πελάτη ή να το αναφέρουν και στο site αλλά δεν είναι απίθανο στο τέλος να παραδώσουν κάτι άλλο που μοιάζει με Albumake αλλά δεν είναι. Το άλμπουμ όμως δεν είναι μόνο το εξώφυλλο και ένας ηθικός φωτογράφος που σέβεται τον πελάτη του και την Albumake επιλέγει πάντα να παραμένει πιστός στις σχέσεις του και να μην προδίδει την εμπιστοσύνη ούτε του πελάτη ούτε του προμηθευτή.

Υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί που παραμένουν πιστοί σε αυτή τη σχέση και σέβονται τη συνεργασία μας. Δεν έχει όμως νόημα να σας δώσω μια λίστα με ονόματα, αυτό που έχει νόημα είναι να ανακαλύψετε πόσο φίλος είναι ο κάθε φωτογράφος με την ομάδα της Albumake.

Όποιος πραγματικά είναι φίλος μπορεί να το αποδείξει. Αν του ζητήσετε να σας δείξει τον κωδικό της τελευταίας του δουλειάς, μπορείτε πολύ εύκολα να το τσεκάρετε online.

Πώς αναγνωρίζουμε αν ένα άλμπουμ είναι της Albumake;

Online με τον κωδικό γνησιότητας. Κάθε άλμπουμ στην παράδοση συνοδεύεται από ένα βιβλίο οδηγιών στο οποίο αναγράφεται ένας κωδικός και ένα link. To link οδηγεί στο site της Albumake. Στο ειδικό πεδίο αντιγράφετε τον κωδικό και σας εμφανίζει την ημερομηνία κατασκευής, το όνομα του ζευγαριού και το όνομα του φωτογράφου. Έτσι, με μια απλή κίνηση, ο φωτογράφος έχει ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα, την επιλογή το άλμπουμ σας να κατασκευαστεί από την καλύτερη ομάδα, που δεν είναι άλλη από την ομάδα της Albumake.

Γράφει: Μάνος Δασκαλάκης
ιδρυτής των Albumake, ColorDROP, XDREAM college