Φωτογράφοι – Ζευγάρια: μια μοναδική συνεργασία

POSTED BY MANOSD | 07/01/2019 | BRIDES

Φωτογράφοι – Ζευγάρια: μια μοναδική συνεργασία

Ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι σε έναν γάμο θα έπρεπε να προσέχουμε ακόμα και τη χαρά που μας μεταδίδουν αυτοί που επιλέγουμε να εμπιστευθούμε.

Θυμάμαι, με μεγάλη νοσταλγία, στα οικογενειακά τραπέζια, όταν η συζήτηση – σχεδόν νομοτελειακά – έφτανε σε γεγονότα του παρελθόντος, τους γονείς μου να διηγούνται ιστορίες από τον γάμο τους. Αυτό που πάντα μου έκανε εντύπωση ήταν το πόσο γλύκαινε το βλέμμα τους όταν αναφερόταν στον φωτογράφο που είχε απαθανατίσει την πρώτη μέρα της κοινής τους πορείας, τον Ηλία. Να ακούγατε με πόση τρυφερότητα και αγάπη τον περιέγραφαν!

Ήταν καλοντυμένος, ευγενικός, ευπροσήγορος και ταυτόχρονα πολύ καλός στη δουλειά του. Δεν έλειπε από καμία σημαντική στιγμή, δεν έχασε ούτε ένα πολύτιμο στιγμιότυπο. Είχε καταφέρει να τον θεωρούν όλοι κάτι σαν συγγενή και σχεδόν να γίνει φίλος του ζευγαριού και της οικογένειας. Δεν ήταν καθόλου πιεστικός και αγχωτικός και ούτε έμοιαζε σαν χαμένος. Αντιθέτως, ήταν αυτό που συνηθίζουμε να λέμε, «πανταχού παρών» – αλλά σαν φίλος κι όχι σαν ξένος. Κατάφερνε να μπαίνει στις παρέες και στα πηγαδάκια και να τραβάει τις καλύτερες λήψεις – χωρίς να ενοχλεί.

Κάθε φορά που τους ακούω, αισθάνομαι σαν να ήμουν κι εγώ εκεί. Σαν να μιλάνε για κάποιον παλιό γνωστό μου. Έχει χαραχτεί στη μνήμη μου κι ας μην τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου.

Και, φυσικά, πάντα τον χρησιμοποιώ σαν παράδειγμα. Όταν κάποιος φωτογράφος με ρωτάει, πώς θα καταφέρει να βγάλει τις καλύτερες φωτογραφίες χωρίς να ενοχλεί και χωρίς να αποτυπώσει πράγματα που δεν πρέπει ή όταν κάποιο ζευγάρι με ρωτάει με τι κριτήριο να διαλέξει φωτογράφο, του μιλάω για τον Ηλία!

Αυτό που τους εξηγώ είναι ότι οι φωτογράφοι πρέπει να είναι και να λειτουργούν σαν φίλοι του ζευγαριού. Στο κάτω-κάτω, είναι μια δουλειά που έχει να κάνει με τις πολυτιμότερες στιγμές της ζωής μας. Επομένως, για να είναι το αποτέλεσμα αυτό που θα μας δικαιώσει όλους – και τα ζευγάρια και τους φωτογράφους – θα πρέπει να υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Θα πρέπει ο φωτογράφος να καταφέρει με την εξωστρέφεια, την ευγένεια, την εμφάνιση και τον επαγγελματισμό του να μας κάνει να αισθανθούμε ασφαλείς στα χέρια του. Μόνο τότε θα είμαστε σίγουροι ότι έχουμε επιλέξει τον καλύτερο.

Μόνο έτσι θα καταφέρει ο φωτογράφος:

– Να τραβήξει τις καλύτερες λήψεις!

– Να μην χάσει καμία σημαντική στιγμή!

– Να αποφύγει να αποτυπώσει δυσάρεστες ή αμήχανες στιγμές – κάτι που κανείς μας δεν το θέλει!

Το ολοκαίνουριο Matrix White 6 αστέρων άλλαξε τα δεδομένα
γνωρίστε το εδώ

Ανακαλύψτε τα συλλεκτικά Premium & Senior άλμπουμ
γνωρίστε το εδώ

Ο πρώτος στόχος, λοιπόν, είναι να βρούμε έναν καλό, διακριτικό και φιλικό φωτογράφο στον γάμο μας. Γιατί έτσι θα καταφέρουμε να τον εμπιστευτούμε, να χαλαρώσουμε και να αισθανθούμε τη χαρά της ωραιότερης μέρας της ζωής μας χωρίς άγχος και δεύτερες σκέψεις.

Με αυτόν τον τρόπο, και εσείς οι φωτογράφοι θα καταφέρετε να αυξήσετε τα ζευγάρια που θα σας εμπιστεύονται και θα έχετε περισσότερες συστάσεις. Όλοι θέλουν σας εμπιστευθούν… δώστε τους τον λόγο για να το κάνουν!

Εύχομαι στα ζευγάρια να βρουν τον δικό τους «Ηλία», που θα τους κάνει να νιώσουν άνετα και φιλικά, που θα αποτυπώσει όμορφα την ευτυχία τους, που θα τον θυμούνται για πολλά χρόνια!

Σ’ εσάς, τους φίλους φωτογράφους, εύχομαι να γίνετε ένας άλλος «Ηλίας» για τις οικογένειες που φωτογραφίζετε!

Εμείς, στην Albumake, με την ποιότητα, την ακρίβεια και το μεράκι μας, είμαστε οι καλύτεροι αρωγοί στην προσπάθειά όλων μας να κερδίσουμε το καλύτερο, αυτό που θα μείνει για πάντα. Ξέρουμε τον τρόπο να φτιάχνουμε αναμνήσεις που αντέχουν στον χρόνο. Και, είμαστε πρόθυμοι να σας τον δείξουμε.

Εμπιστευθείτε μας!

Διαγωνισμός Albumake

Κάνε Follow στο Instagram την Albumake
και παρε μέρος στο διαγωνισμό
για φωτογράφηση οπουδήποτε στην Ελλάδα.
Πάτα εδώ

Μαθε γιατί το όνομα σου είναι σημαντικό για εμάς