Νυφικό μακιγιάζ

POSTED BY MANOSD | 07/01/2019 | BRIDES

Νυφικό μακιγιάζ

Όλες ξέρουμε πολύ καλά πόσο σημαντική είναι – ιδιαίτερα για εμάς τις γυναίκες – η μέρα του γάμου μας. Πόσο όμορφες θέλουμε να είμαστε και πόσο ιδιαίτερες επιθυμούμε να είναι οι αναμνήσεις μας. Θυμάμαι τον εαυτό μου, αρκετούς μήνες πριν το μυστήριο, να τρέχω αγχωμένη να προλάβω τα πάντα, να ψάχνω για το καλύτερο, που – νέα ακόμη τότε – δεν ήξερα πού και πώς θα το βρω και να ρωτώ τους πάντες γύρω μου να μου πουν τη γνώμη τους για οποιαδήποτε επιλογή έκανα (είπαμε, ήμουν πολύ νέα ακόμα και δεν ήξερα).

Ιδιαίτερα με είχε αγχώσει το μακιγιάζ που έπρεπε να επιλέξω για να είμαι όσο πιο όμορφη και λαμπερή γίνεται. «Να μακιγιαριστώ ελαφρά ή μήπως να επιλέξω πιο σκούρες σκιές; Μάλλον ελαφρά θα πρέπει να μακιγιαριστώ. Ναι, αλλά μήπως, επειδή είμαι ξανθιά, θα φαίνομαι πολύ άχρωμη; Αν βάλω ψεύτικες βλεφαρίδες θα δείχνω πιο όμορφη; Μπα, θα μοιάζει υπερβολικό», αναρωτιόμουν και άκρη δεν μπορούσα να βρω.

Είμαι σίγουρη ότι κι εσείς – όπως κι εγώ – αναρωτιέστε και αγχώνεστε, άλλωστε είναι φυσιολογικό. Δεν υπάρχει νύφη χωρίς άγχος – και αν υπάρχει, είναι είδος προς εξαφάνιση.

Μεγαλώνοντας, έμαθα πολλά, κυρίως λόγω της δουλειάς μου, αλλά και της συναναστροφής μου με πολλούς αξιόλογους φωτογράφους και πολλούς άλλους επαγγελματίες που ασχολούνται με τον γάμο. Βέβαια, όλες αυτές οι γνώσεις που έχω αποκτήσει, δεν μπορούν πια να βοηθήσουν εμένα – μιας και περνάω πολύ καλά για να χωρίσω – αλλά μπορούν να βοηθήσουν εσάς να αποφύγετε το προγαμιαίο άγχος και την περιττή κούραση.

Το βασικό είναι να μην σκεφτόμαστε μόνο πόσο όμορφες θα είμαστε, αλλά και πώς θα φαινόμαστε στις φωτογραφίες, που, στο κάτω-κάτω, θα είναι και οι αναμνήσεις μας. Και μεγάλο ρόλο, πέρα από τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι, παίζει το μακιγιάζ που θα επιλέξουμε να κάνουμε. Εξάλλου, εμείς είμαστε οι πρωταγωνίστριες της ημέραςsorry, guysκαι οφείλουμε να είμαστε και να δείχνουμε φρέσκιες και λαμπερές – και σε καμία περίπτωση κουρασμένες και άτονες.

Μη φανταστείτε ότι όσα θα σας πω για το νυφικό μακιγιάζ αποτελούν κανένα επτασφράγιστο μυστικό ούτε καμιά μαγική συνταγή. Είναι απλά πράγματα που, πολλές φορές, μέσα στην τρέλα της προετοιμασίας για τον γάμο παραβλέπονται.

Το ολοκαίνουριο Matrix White άλλαξε τα δεδομένα
γνωρίστε το εδώ

Το Window Pantheon δίνει μια νέα νότα στην Glamour παρουσίαση
γνωρίστε το εδώ

Ιδού το απόσταγμα της, τόσων ετών, εμπειρίας μου για το νυφικό μακιγιάζ:

  • Κανονίζουμε την πρόβα του νυφικού μακιγιάζ τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν από τον γάμο (έτσι, θα έχουμε χρόνο για διορθώσεις). Στην πρόβα, φοράμε ένα απλό λευκό μπλουζάκι ή ένα μπλουζάκι στην απόχρωση του νυφικού, αν δεν είναι λευκό. Φροντίζουμε η πρόβα να γίνει πρωί, σε φυσικό φως. Τραβάμε και μερικές φωτογραφίες να δούμε πώς φαινόμαστε.
  • Δεν επιλέγουμε ούτε κάτι πάρα πολύ απλό ούτε κάτι πολύ βαρύ. Καλό είναι να κινηθούμε κάπου στο μέσο. Δίνουμε έμφαση στη φυσική λάμψη του προσώπου μας και τονίζουμε τις βλεφαρίδες. Περιποιούμαστε ιδιαιτέρως τα φρύδια μας. Καλό είναι, επίσης, να μην διαλέξουμε ένα απαλό και ουδέτερο κραγιόν. Είναι προτιμότερη μια πιο φωτεινή επιλογή – γράφει καλύτερα στον φακό.
  • Επιλέγουμε ένα νυφικό μακιγιάζ απλό, όμορφο και διαχρονικό. Ας σκεφτούμε ότι σε είκοσι χρόνια, όταν θα δείχνουμε τις φωτογραφίες στα παιδιά μας, το μακιγιάζ που είναι μοντέρνο φέτος, θα μοιάζει τουλάχιστον παράταιρο και παρωχημένο, αν όχι και αστείο.
  • Προς Θεού, ας αποφύγουμε τις υπερβολές. Ούτε πολύ σκούρες σκιές, ούτε τρεις στρώσεις make-up. Επίσης, ό,τι κάνουμε στο πρόσωπο, φροντίζουμε να το κάνουμε και στους ώμους και τον λαιμό προκειμένου να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα και να μην μοιάζει το πρόσωπό μας με μάσκα.

Σας τα λέω όλα αυτά γιατί τα πέρασα και ξέρω το άγχος και την κούραση που περνάμε εμείς οι γυναίκες για να είναι όλα τέλεια την ημέρα του γάμου μας.

Και γιατί, εμείς εδώ στην Albumake, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να είναι όλα τέλεια εκείνη την ημέρα είναι απαραίτητη η συνεργασία πολλών παραγόντων – του φωτογράφου, του άλμπουμ, του μακιγιάζ και άλλων πολλών. Άλλωστε, όλα τα άψογα αποτελέσματα κρύβουν πίσω τους μια καλή συνεργασία.

Επομένως, όπως φροντίζουμε να επιλέξουμε τον καλύτερο φωτογράφο και το πιο καλαίσθητο και ποιοτικό άλμπουμ, καλό είναι να φροντίζουμε και το νυφικό μακιγιάζ μας να είναι αυτό που θα αναδείξει πόσο πραγματικά όμορφες είμαστε.

Η ώρα η καλή!

Εύα Κόννα

Μάθε εδώ γιατί πρέπει να ζητήσεις από τον φωτογράφο σου γνησιότητα Albumake στο άλμπουμ του γάμου σου.

Διαγωνισμός Albumake

Κάνε Follow στο Instagram την Albumake
και παρε μέρος στο διαγωνισμό
για φωτογράφηση οπουδήποτε στην Ελλάδα.
Πάτα εδώ

Μαθε γιατί το όνομα σου είναι σημαντικό για εμάς