Η ζωή λίγες μέρες πριν το γάμο

POSTED BY MANOSD | 07/01/2019 | BRIDES

Η ζωή λίγες μέρες πριν το γάμο

Πλησιάζει επιτέλους η πολυπόθητη μέρα που θα γίνεις νύφη! Πόσες φορές, κατά τη διάρκεια όλων αυτών των πολύ κουραστικών μηνών της προετοιμασίας, δεν ονειρευτήκαμε αυτή τη μέρα, δεν προβληματιστήκαμε αν όλα θα πάνε καλά, δεν λαχταρούσαμε επιτέλους να έρθει!

Κι αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί, όπως και να το κάνουμε, ξεκινάμε μια καινούρια ζωή – κι αυτό κανείς δεν θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει απλό. Όλους όμως τους προηγούμενους μήνες έχουμε τόσα πολλά να οργανώσουμε και τόσα προβλήματα να λύσουμε, που δεν μας περισσεύει χρόνος να αναλογιστούμε αυτό που έρχεται και να χαρούμε.

Εγώ τουλάχιστον, από την προσωπικ

ή μου πείρα, μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως οι μήνες πριν από το γάμο ήταν οι πιο κουραστικοί μήνες της ζωής μου. Δεν είχα χρόνο ούτε να ξεκουραστώ, αλλά ούτε και να σκεφτώ τίποτε άλλο πέρα από τις εκκρεμότητες που έπρεπε να διευθετηθούν.

Τις τελευταίες μέρες όμως πριν από το μυστήριο, όλα έχουν πια κανονιστεί. Το μόνο που μας μένει είναι να κάνουμε κάποιες διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής (θα σας τα πω σε λίγο) και να ξεκουραστούμε, να χαρούμε με την ευτυχία που μας περιμένει. Και πρέπει να το κάνουμε, το οφείλουμε στον εαυτό μας. Σίγουρα δεν θέλουμε να είμαστε κουρασμένες εκείνη την ημέρα, ούτε και να έχουμε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Ξέρω, το μυαλό σας πάει αμέσως στο concealer. Όσο και να βάλουμε, όμως, η κούραση πάντα φαίνεται στο πρόσωπο, ιδιαίτερα στις φωτογραφίες. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας. Αν είμαστε και αισθανόμαστε ξεκούραστες κι ευτυχισμένες, θα φαίνεται και στο πρόσωπό μας.

Ανακαλύψτε το μοναδικό Matrix Embrace
γνωρίστε το εδώ

Η ομορφιά του φυσικού: Sculptural Nature
γνωρίστε το εδώ

Υπάρχουν βέβαια κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν μέχρι το μυστήριο, ωστόσο μην ανησυχείτε… είναι ευχάριστα:

– Κάποιες μέρες πριν τον γάμο, φροντίζουμε να προβάρουμε το νυφικό σύνολο (νυφικό, παπούτσια, εσώρουχα, κοσμήματα) και κινούμαστε μέσα σε αυτό. Έτσι, θα το συνηθίσουμε και δεν θα μας φαίνεται άβολο εκείνη την ημέρα.

– Φοράμε τα νυφικά παπούτσια μέσα στο σπίτι κάποιες ώρες την ημέρα και τα περπατάμε. Με αυτόν τον τρόπο, θα πάρουν τη φόρμα του ποδιού μας, θα τα συνηθίσουμε και δεν θα μας ενοχλούν ή θα μας στενεύουν κατά τη διάρκεια του μυστηρίου.

– Κάνουμε τις τελευταίες συνεννοήσεις για τη δεξίωση και τη διαρρύθμιση των τραπεζιών. Ποιος θα καθίσει πού κτλ.

– Φτιάχνουμε τη βαλίτσα για το ταξίδι του μέλιτος… τι πιο ευχάριστο!

– Επιβεβαιώνουμε τα συμφωνηθέντα με όλους τους συνεργάτες μας (ανθοπωλείο, μακιγιέζ, κομμωτής κ. α.). Έτσι, θα είμαστε σίγουροι ότι όλα θα γίνουν όπως τα έχουμε προγραμματίσει.

– Και το σπουδαιότερο! Κάνουμε τις απαραίτητες τελευταίες συνεννοήσεις με τον φωτογράφο. Αυτός είναι που θα κληθεί να αποτυπώσει στο χαρτί όλες τις ευτυχισμένες στιγμές. Αυτός θα δημιουργήσει τις αναμνήσεις μας.

Κι επειδή θέλουμε οι αναμνήσεις μας να είναι όμορφες και να λάμπουν όπως θα λάμπουμε κι εμείς εκείνη την ημέρα, φροντίζουμε να είμαστε ήρεμες και χαλαρές:

– Δεν αγχωνόμαστε για το πώς θα είναι εκείνη η ημέρα! Όλα θα πάνε καλά. Εξάλλου, γι’ αυτό δεν κουραστήκαμε τόσους μήνες;

– Προσπαθούμε να μένουμε ήρεμες και να μην εκνευριζόμαστε με οτιδήποτε κι αν συμβαίνει γύρω μας. Ακόμα κι αν όλοι οι άλλοι τρέχουν πανικόβλητοι για να προλάβουν τις ετοιμασίες, εμείς παραμένουμε χαλαρές. Άλλωστε, τα νεύρα δεν βοηθούν σε τίποτα.

– Δεν ανησυχούμε για το budget. Τα έχουμε υπολογίσει τόσες φορές που αποκλείεται να έχουμε κάνει κάτι λάθος, έτσι δεν είναι;

– Προσπαθούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας την έμμονη ιδέα ότι κάτι έχουμε ξεχάσει. Νομίζω πως όλες οι νύφες παθαίνουν κάτι παρόμοιο τις τελευταίες μέρες: είναι σίγουρες πως έχουν ξεχάσει κάτι πολύ σημαντικό, κάτι που δίχως αυτό ο γάμος θα μπορούσε ακόμα και να αναβληθεί, για παράδειγμα να αγοράσουν βέρες… Το έχω περάσει και ξέρω. Πιστέψτε με, δεν έχουμε ξεχάσει απολύτως τίποτα. Αλλά ακόμα κι αν κάτι μας έχει διαφύγει, το πιθανότερο είναι ότι είναι εντελώς ασήμαντο.

Πάντα ονειρευόμασταν εκείνη την ημέρα, να είμαστε όμορφες, λαμπερές, απαστράπτουσες, εκθαμβωτικές, πριγκίπισσες. Γι’ αυτό, ας ξεκουραστούμε, ας φροντίσουμε τον εαυτό μας κι ας αφεθούμε στα όνειρα. Επιτρέπεται! Άλλωστε, είναι μια από τις βασικότερες συνταγές ομορφιάς.

Η σελίδα που αποφασίσαμε να γυρίσουμε είναι από τις πιο σημαντικές ολόκληρης της ζωής μας – ο γάμος είναι μια απόφαση ζωής. Ας σκεφτούμε πώς θα θέλαμε να βλέπουμε τον εαυτό μας μετά από χρόνια όταν θα ξεφυλλίζουμε το βιβλίο των αναμνήσεών μας. Σίγουρα θα θέλαμε αυτό το βιβλίο να είναι καλαίσθητο, ποιοτικό και να περιέχει τις πιο όμορφες στιγμές μας. Ας του τις δώσουμε!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Εύα Κόννα.

follow me on instagram

Διαγωνισμός Albumake

Κάνε Follow στο Instagram την Albumake
και παρε μέρος στο διαγωνισμό
για φωτογράφηση οπουδήποτε στην Ελλάδα.
Πάτα εδώ

Μαθε γιατί το όνομα σου είναι σημαντικό για εμάς