Άλμπουμ, ιερός τόπος αναμνήσεων

POSTED BY MANOSD | 07/01/2019 | BRIDES

Άλμπουμ, ιερός τόπος αναμνήσεων

Και ένα γαμήλιο άλμπουμ, είναι ένα καλό βιβλίο!

Καμιά φορά, μετά από τόσα χρόνια ευτυχισμένου γάμου, με πιάνει μια μελαγχολία, μια νοσταλγία για τα χρόνια που πέρασαν τόσο γρήγορα, σα νερό. Δεν πιστεύω βέβαια πως έχω γεράσει, άλλωστε πάντα πίστευα – και το πιστεύω ακόμα – πως τα 40 είναι η καλύτερη ηλικία του ανθρώπου, η πιο δημιουργική. Μα, άλλο 40 κι άλλο 20, δεν συμφωνείτε;

Χάνομαι, λοιπόν, πολλές φορές στις αναμνήσεις μου. Προσπαθώ να αναπαραστήσω στο μυαλό μου την ωραιότερη μέρα της ζωής μου, την ημέρα του γάμου μου. Όσο περνούν τα χρόνια, ανακαλύπτω ότι δυσκολεύομαι όλο και περισσότερο να θυμηθώ με λεπτομέρειες πολλά από τα στιγμιότυπα εκείνης της ημέρας. Και τότε, ανοίγω το άλμπουμ.

Με κάθε φωτογραφία, επιστρέφει και μια ανάμνηση… από αυτές που δεν θα ήθελα με τίποτα να σβηστούν από τη μνήμη μου.

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι θα ‘κανα, αν ποτέ έχανα αυτό το άλμπουμ. Ή αν καταστρεφόταν. Νομίζω πως θα ‘χανα ένα κομμάτι του εαυτού μου – ένα πολύ σημαντικό κομμάτι. Αυτό που με συνδέει με τις ωραιότερες αναμνήσεις μου.

Κάθε φορά που ξεφυλλίζω αυτό το άλμπουμ και βλέπω με πόση ποιότητα και μεράκι είναι φτιαγμένο, σκέφτομαι πόσο συχνά ακούω από φωτογράφους ότι σήμερα οι πελάτες δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο εκτός απ’ την τιμή.

Κι αναρωτιέμαι:

Έχουμε ποτέ σκεφτεί, πώς θα αντιδρούσε κάποιος πελάτης μας αν του σκίζαμε μια αγαπημένη φωτογραφία;

Μας έχει περάσει από το μυαλό, με ποιον τρόπο αποτυπώνουμε τις αναμνήσεις των ζευγαριών;

Κι όμως, υπάρχει ο τρόπος να κάνουμε τα ζευγάρια να αποφασίζουν βάσει ποιότητας και όχι τιμής:

Ας δημιουργήσουμε φωτογραφίες που θα αγαπήσουν. Ας τους προσφέρουμε ένα άλμπουμ, στολίδι για το σπίτι τους. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία, στα χρόνια που θα έρθουν, να χαίρονται όταν ξεφυλλίζουν το άλμπουμ του γάμου τους και να πλημμυρίζουν από όμορφες αναμνήσεις. Ας τους χαρίσουμε ομορφιά, καλαισθησία. Ας αποτυπώσουμε με ευαισθησία την ευτυχία τους!

Το ολοκαίνουριο Matrix White άλλαξε τα δεδομένα
γνωρίστε το εδώ

Το Pantheon δίνει μια νέα νότα στην Glamour παρουσίαση
γνωρίστε το εδώ

Σίγουρα θα μας ευγνωμονούν και – ω του θαύματος – θα πάψουν να ενδιαφέρονται μόνο για την τιμή.

Κι εσείς, τα ζευγάρια, έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα κάνατε αν η φωτογραφία της πιο ευτυχισμένης στιγμής της ζωής σας, του γάμου σας, δεν είναι όπως θα θέλατε να είναι;

Πώς θα θέλατε να βλέπετε τις αναμνήσεις σας στο μέλλον; Πώς θα θέλατε να σας βλέπουν τα παιδιά και τα εγγόνια σας;

Σίγουρα, όλοι θα θέλαμε οι φωτογραφίες μας να είναι καλαίσθητες, προσεγμένες και να αποτυπώνουν στο χαρτί αυτό που πραγματικά ήμασταν εκείνη την ημέρα – νέοι, όμορφοι κι ευτυχισμένοι.

Και η αλήθεια είναι πως αυτό, μόνο ένας επαγγελματίας φωτογράφος μπορεί να το πετύχει. Γι’ αυτό πρέπει να το σκεφτείτε καλά πριν πείτε, ελαφρά τη καρδία, «Έλα, μωρέ, δυο φωτογραφίες είναι! Θα τις τραβήξει ο ξάδελφός μου, που ξέρει απ’ αυτά!».

Ψάξτε καλά να βρείτε έναν καλό επαγγελματία που το γούστο του να ταιριάζει με το δικό σας και να σας εμπνεύσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη. Του εμπιστεύεστε τις αναμνήσεις απ’ την ωραιότερη ημέρα της ζωής σας – δεν είναι και λίγο!

Και, φυσικά – νομίζω πως θα συμφωνήσετε μαζί μου – αυτές οι φωτογραφίες πρέπει να είναι αποτυπωμένες σε χαρτί! Μόνο το χαρτί μπορεί να μεταφέρει στο σήμερα – μ’ έναν μαγικό τρόπο – ακόμη και τις πιο μικρές λεπτομέρειες (αυτές που νομίζαμε πως είχαμε ξεχάσει). Θα μυρίζετε το άρωμα της νυφικής ανθοδέσμης, θα ακούτε τα γέλια των καλεσμένων, θα θυμηθείτε ακόμη και τι έλεγαν κάποιοι απ’ αυτούς, θα είναι σαν να το ζείτε άλλη μια φορά. Πόσο ωραίο θα είναι αυτό!

Το χαρτί έχει μια ιδιότητα – δεν ξέρω πώς εξηγείται επιστημονικά – να μας δημιουργεί μια ζεστασιά και μια οικειότητα που καμιά οθόνη και καμιά ψηφιακή αποτύπωση δεν μπορεί να μας δημιουργήσει. Ίσως να έχει να κάνει με την προέλευσή του, απ’ τη φύση – όπως και να το κάνεις, κάποτε ήταν ξύλο, όχι τσιπάκι.

Εμείς εδώ, στην Albumake, δουλεύουμε με γούστο και μεράκι για να βοηθήσουμε, εσάς τους φωτογράφους να αυξήσετε τη δουλειά σας. Κι εσάς, τα ζευγάρια να αποκτήσετε όμορφες αναμνήσεις.

Γιατί τελικά:

Ένα καλό βιβλίο, πρέπει πάντα να είναι τυπωμένο σε χαρτί!

Και ένα γαμήλιο άλμπουμ, είναι ένα καλό βιβλίο!

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με ένα καλύτερο τρόπο να θυμάστε.

Διαγωνισμός Albumake

Κάνε Follow στο Instagram την Albumake
και παρε μέρος στο διαγωνισμό
για φωτογράφηση οπουδήποτε στην Ελλάδα.
Πάτα εδώ

Μαθε γιατί το όνομα σου είναι σημαντικό για εμάς